hero background

Pravila natječaja

 1. Nagrade će se dodijeliti za tri kategorije smještaja (sobe/apartmani i studio apartmani/kuće za odmor) te potkategorijama/specijalizacijama unutar svake kategorije.
 2. Prijaviti se mogu svi privatni iznajmljivači koji imaju dozvolu za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu te podmirene obveze boravišne pristojbe i turističke članarine prema lokalnoj turističkoj zajednici.
 3. Svaki privatni iznajmljivač može se prijaviti s istim objektom u više različitih kategorija i potkategorija. Nagrade će se dodijeliti za tri kategorije smještaja (sobe/apartmani i studio apartmani/kuće za odmor) te potkategorijama unutar svake kategorije.
 4. Pobjednici će biti proglašeni od strane stručne komisije koju će činiti članovi Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Kvarnera te Novog lista (za Kvarner) te Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Istre i Glasa Istre (za Istru).
 5. Stručna komisija ocjenjivat će objekte sukladno elementima za ocjenjivanje za svaku pojedinu potkategoriju, uz posebno ocjenjivanje marketinških alata (funkcionalnost web-a, aktivnost i kvaliteta sadržaja na društvenim mrežama, kvaliteta promotivnih materijala) te povratne informacije gostiju. Posjedovanje oznaka kvalitete Kvarner family (za Kvarner) te Domus bonus (za Istru) donosi prednost pri prijavi.
 6. U prvoj fazi natjecanja odabiru se finalisti – 3 najbolja iz svake kategorije i potkategorije (bodovi se dodjeljuju na temelju dostavljene dokumentacije – website, fotografije, opis i ostali dokumenti prema kriterijima) dok će finaliste (3 najbolje ocijenjena iz svake kategorije/potkategorije) na lokaciji i osobno posjetiti predstavnici članova neovisne stručne komisije.
 7. Pobjednik u svakoj kategoriji/potkategoriji bit će privatni iznajmljivač s najviše bodova dodijeljenih od strane stručne komisije.
 8. Prijave su otvorene od 24. ožujka do 1. srpnja 2018.
 9. Tri odabrana finalista iz svake potkategorije predstavljat će se na svim platformama Novog lista/Glasa Istre (reportaža u tiskanom izdanju, web izdanju te na društvenim mrežama) kao primjer dobre prakse u turizmu od lipnja 2018. do prosinca 2018. godine.
 10. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada početkom prosinca 2018.
 11. Sudjelovanjem u natječaju sudionici pristaju na korištenje svojih fotografija, kontakata i opisa usluge u medijima u promotivne svrhe akcije te pristaju na posjetu stručne komisije na lokaciji objekta.
 12. Podaci prikupljeni u sklopu natječaja koristit će se isključivo u svrhu promotivne akcije i neće se distribuirati dalje trećim stranama

Važni rokovi

OTVARANJE PRIJAVA

24.OŽUJKA 2018.

ZATVARANJE PRIJAVA

1. SRPNJA 2018.

PROGLAŠENJE 3 NAJBOLJA PRIVATNA IZNAJMLJIVACA IZ SVAKE KATEGORIJE I SPECIJALIZACIJE PONUDE

11.LIPNJA 2018.

MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE NAJBOLJIH KANDIDATA

11.LIPNJA -30.STUDENOG

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA U SVIM KATEGORIJAMA I SPECIJALIZACIJAMA PONUDE

POČETKOM PROSINCA 2018.